Sköna söndag

Jag trotsade sömnbristen och har haft en skön och aktiv söndag. Jag bakade cornflakes kakor med killarna, mycket lyckat tyckte dom och sprang ut på gården med kakburken och bjöd förbipasserande grannar. Jag tittade på och drack mitt kaffe medans jag i tysthet grubblade på om pojkarna verkligen hade tvättat händerna innan kakorna knådades? Såg inte jag Tomas både peta näsan och leka med en snigel just innan vi bakade? Hmmm, bäst att bara vinka glatt till grannarna och hoppas på det bästa....

Cornflakes kakor


Senare kom vår snälla granne tillika elektriker Ove förbi och hjälpte till med lite smått och gott som behövdes lagas. Mycket att göra och fixa i ett äldre hus som tidigare beboddes av vad som måste vara Sveriges osmakligaste människor. Vad tycks annars om kaklade fönsterbrädor? Eller rosa plastmattor fastlimmade på varenda trappsteg mellan husets alla 4 våningar? Bara som exempel... Vi har börjat med modernisering och renovering av huset, köket revs ut och nu njuter vi av underbar mat i ett rent och vackert kök, hallen är helt omgjord också och vi har haft den duktige målaren Micke på besök. Efter sommaren hoppas vi kunna bjuda tillbaka målar-Micke och få trapphuset fixat. Killarnas rum ska göras fint i sommar, och trädgården har redan fått sig ett ansiktslyft. Framsidan bestod tidigare av diverse buskar och snåriga saker, men nu har det rensats bort och vi la en gräsmatta där. Den växer finfint nu!




Trädgården på framsidan, förra sommaren
Trädgården förra sommaren, precis när vi flyttade in i huset.


Samma dag som vi la gräsmatta.


Jag gjorde faktiskt ett tappert försök att smyga obemärkt undan och sno åt mig en power nap. Skyllde på att bebis behöde ammas och kastade mig på sängen. Nåt måste dom små monster som jag bor ihop med anat, för så fort fröken huvud mötte herr kudde påbörjades en vild och vansinnig lek i trapporna som verkade handla om monster,  något med svärd och nån pirat tror jag. Med ett dramatiskt och onödigt högljutt suck gick jag upp igen och tyckte lite synd om mig själv. Ingen annan verkade reagera, så jag började städa ur på glasaltanen. Denna har fått agera som uppsamlingsplats för skit som ingen vetat vad vi ska göra av med, men nu börjar det arta sig. Det är som en vacker förbindelse mellan huset och trädgården på baksidan, och med längre dagar och varmare kvällar upptäcker vi mer och mer vilken juvel detta rum faktiskt är.

Nu ska jag unna mig ett långt bad, utan barn och alla dom leksaker som då brukar flyta omkring. Nej, nu ska jag ta ett långt och riktigt varmt bad. Smeta in både kropp och ansikte med svindyra krämer, peeling, masker, oljor och dyl. Lyx!

Kommentarer
Postat av: MM

KUL att du är tillbaka på bloggen! Kommer följa dig förstås. Kraaaaaaaaaam!

2009-05-24 @ 22:16:47
URL: http://enmammas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0