Stora frågor från små människor



Vi har besökt Skogskyrkogården, en av Stockholms absolut vackraste platser och förmodligen norra Europas vackraste kyrkogård. Jag tycker om kyrkogårdar, dom är ofta oerhört vackra, och dess natur gör förstås att man vandrar omkring i ett sagolikt lugn, omgiven av en mycket speciell atmosfär. Den mest unika kyrkogård jag har besökt är Lafayette Cemetary i New Orleans, där marken är så grunn att dom döda begravs ovanför marken i sagolikt fantastiska gravar. Värt att googla :)

Vi gick omkring på kyrkogården och jag passade på att förklara för dom kunskapstörstiga sönerna vad denna plats betyder och vad man gör här. Tomas hade förstås väldigt många frågor, och dom flesta handlade om vem som låg i vilken grav och hur dom hade dött och så vidare.

Plötsligt hör vi kyrkoklockorna ringa. Uppmärksammat lyssnar sönerna länge på denna vackra ton, och sen utbrister David "mamma, glassbilen!!". Tomas däremot undrade om klockorna betydde att det nu var dags att "döda nån som dom kan begravas?". Hmm, nånstans känns det som att dom inte riktigt hängde med i hela konceptet....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0